Intro

De Vlaamse Geiten & Schapen Bond ( VGSB ) werd opgericht op 18 maart 2007 te Eernegem. De vereniging is er voor allen die schapen en geiten op het bedrijf hebben , zowel voor de Fokkerij/ Houderij alsook voor de hobbist.

Doopfeest

18 maart 2007 ... V G S B
Onze vereniging wordt geboren!
Mag ik U voorstellen, de Vlaamse Geiten- en Schapenbond!!!
Dé vereniging waar je moet zijn als je om geiten en schapen geeft.

Groepsfoto met onze meter en peter

Zondag, 7 oktober 2007 werd onze vereniging te Bovekerke gedoopt. Met Margriet Hermans als meter en Johan Verstreken als peter werden zowel schapenlammetjes als geitenlammetjes rond de doopvont gezegend door priester Daniël. Margriet en Johan beloofden onze vereniging met hun dierenliefde te steunen. Een aantal bestuursleden offerden zich op om de jonge diertjes gerust te stellen.

Alles ging door in de tuin van de oude school en gelukkig waren de weergoden ons nabij. Genietend in het zonnetje, begon de avond met een heerlijk aperitief (groene geit) en verschillende warme hapjes. Ondertussen werden we vergezeld door het muziekorkestje "VGSB soundband". Prachtig koor gewoon!

Onze meter en peterHet avondfeest werd ook een succes, met een groot koud buffet waar iedereen naar hartelust van kon smullen. Dit feest werd tevens de gelegenheid om onze, intussen meer dan 140 leden hartelijk te bedanken voor hun steun.

Onze vereniging probeert dan ook om de leden zoveel mogelijk raad en advies bij te brengen, geiten- en schapenproducten te leren kennen, zowel de kaas als het vlees. Ook nemen we deel aan verschillende beurzen, stoeten, tentoonstellingen, prijskampen, enz...

En tot slot is ook aan ons om ook onze jongere generatie te begeleiden bij het geiten -schapenfokken, hen te ondersteunen en deze wat vergeten hobby weer meer in het daglicht te plaatsen.

Meer informatie en nuttige tips kan U steeds terugvinden op onze website www.vgsb.be

Kristel
Secretaresse VGSB

Meter en Peter

Johan Verstreken Margriet Hermans